Bouwgroep Dijkstra Draisma is al jaren gecertificeerd voor het restaureren van monumenten. Of het nu gaat om een woning of een oude gevangenis.
Een nieuwe bestemming creëren voor een oud gebouw. Of een monumentaal pand in oude glorie herstellen. Bij restauratie gaat het om historisch verantwoorde ingrepen, veelal in combinatie met inwendige modernisering. Dat het een vak apart is, daar zijn wij ons van bewust. Daarom hebben wij medewerkers met specifieke kennis van restauratiewerkzaamheden en jarenlange ervaring in dienst. Zij passen bij iedere specifieke situatie de beste oplossing toe door, samen met u, te luisteren naar het monument. Het resultaat? Een restauratie waar bij je niet kan zien wat ‘oud’ en wat ‘nieuw’ is en waarbij zoveel mogelijk ‘oud’ behouden wordt. Niet voor niets dragen wij de naam restauratie én instandhouding. Een compliment aan ons monumentaal erfgoed.
Wij zijn een Erkend Restauratie Bouwbedrijf door de toekenning van het ERB-certificaat voor Hoofdaannemers als tweede bedrijf in Noord-Nederland. Lees meer.
Je zou kunnen denken dat het niet samen gaat: duurzaamheid en restaureren. Maar zowel op klein- als grootschalig gebied kan restaureren een grote invloed hebben op verduurzaming. Hoe meer je restaureert, hoe meer je kiest voor oude en ‘goede’ materialen. In combinatie met moderne toepassingen helpt het mee in het verduurzamen van boerderijen, landgoederen, kerken en rijks – of gemeentelijke monumenten. Een goed voorbeeld hiervan is de restauratie van het voormalige Beursgebouw in Leeuwarden. Dit gebouw heeft een nieuwe bestemming gevonden dankzij de komst van de RUG Campus Fryslân. En zij kozen voor een duurzaam gebouw.
Het zal je maar gebeuren! Je koopt op een droomplek een monumentale boerderij uit 1870 waar je je ideaal wilt verwezenlijken: meergeneratie wonen. Dan zetten heftige bevingen alles op z'n kop. Lees het bijzondere verhaal van een gezin uit Usquert in ons magazine. Voor hen hebben we hun monumentale boerderij gerestaureerd; aardbevingsbestendig nog wel.